ABLOY avainmallit

Abloy CLASSIC

ABLOY CLASSIC on perinteinen vuodesta 1919 käytössä ollut avain, jonka valmistamista ei ole rajattu.

CLASSIC -lisäavainten helppo teettäminen kaikissa avainpalvelupisteissä on vaivatonta ja nopeaa, mutta toisaalta tämä lisäavainten teettämisen vaivattomuus edellyttää erityistä huolellisuutta avaimien käyttäjiltä.

Yli 25 vuotta vanhoihin lukostoihin ei ole saatavilla sarjatietoja. Yleisavaimen sovittaminen uudelleen sarjoitettuun oveen on näin ollen vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Avainturvallisuuden lisäämiseksi Abloy Classic suositellaan vaihdettavaksi Abloy SENTO tai PROTEC -avainjärjestelmään.


Abloy PROFILE Avaintilaus

APLOY PROFILE -avaimen tunnistaa Classic -avainta hieman raskaammasta rakenteesta.

Aiemmin PROFILE -avaimen valmistusta valvottiin ja pystyttiin
rajaamaan sen mallisuojan voimassaolon ajan.
Mallisuojan vanhenemisen myötä avainten valmistus on asiakkaan näkökulmasta helpottunut ja nopeutunut, mutta samalla on menetetty rajatun valmistamisen tuoma avainturvallisuus.

Avainturvallisuuden lisäämiseksi Abloy Profile suositellaan vaihdettavaksi Abloy SENTO tai PROTEC -avainjärjestelmään.


Abloy EXEC Avaintilaus

ABLOY EXEC on perinteinen asuinkiinteistöjen lukitusjärjestelmä, jonka symmetrinen muovipäinen avain on kestävä ja miellyttävä käsitellä.
EXEC on ns. tehdastasoinen järjestelmä, jonka lisäavaimet tehdään Abloyn tehtaalla lukituksen omistajan tilauksesta. Avain tilataan Abloy-valtuutetulta lukkoliikkeeltä jonka toimintaa säätelee valmistajan lisäksi lainsäädäntö ja alan sisäiset laatuvaatimukset.

Exec -järjestelmän valvonta mahdollistaa tiedot lukkoon tai lukostoon teetetyistä avaimista.
ABLOY EXEC -avainjärjestelmä on mallisuojattu vuoteen 2013.


Abloy SENTRY

ABLOY SENTRY on ideaalinen avainjärjestelmä lukitusjärjestelmiin, joissa tarvitaan vain laitelukkoja eli metallikaluste-, huonekalu- tai riippulukkoja.

ABLOY SENTRY -avainjärjestelmälle sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi sähkö-, vesi-, kaasu- ja puhelinyhtiöt, raha- ja peliautomaatit, parkkimittarit, postilaatikot, pankkilokerot, vaatekaapit, myymäläkalusteet, rekat, portit ja veneet.

SENTRY -ratkaisussa on Abloyn ainutlaatuinen pyöriviin levyhaittoihin perustuva, patentoitu sylinterirakenne. ABLOY SENTRY -järjestelmän patentti on voimassa vuoteen 2026 ja mallisuoja vuoteen 2035.


Abloy SENTO

ABLOY SENTO on tarkoitettu niin kotiin kuin toimistoihin. Lisäavaimet tilataan tehtaalta avainkortin ja tunnuslukujen avulla. Korkean avainturvallisuuden takaa patentoitu järjestelmä. Avainten toimitus on paitsi turvallista, myös joustavaa ja nopeaa. Tilauksissa palvelevat Abloy-valtuutetut lukkoliikkeet.

SENTO on rakenteeltaan ja raaka-aineiltaan erittäin kestävä ja sen suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota käyttömukavuuteen. Abloyn rekisteröimä AWS-mekanismi perustuu avainpesässä olevaan toimintoon, joka takaa pitkän käyttöiän ja täsmällisen käyttötuntuman.
ABLOY SENTO -järjestelmän patentti on voimassa 2026 asti ja mallisuoja vuoteen 2034.

ABLOY SENTO + OPTIMA lukitusratkaisu
ABLOY OPTIMA voidaan yhdistää mekaaniseen lukintaan, jolloin osa kiinteistön ovista avataan mekaanisella avaimella ja osa etäluettavalla tunnisteella.

Yhdistelmää on mahdollista hyödyntää esimerkiksi kerrostalossa, jossa yhteisten tilojen ovissa ja ulko-ovissa käytetään ABLOY OPTIMA -järjestelmää ja asuntojen ovissa mekaanista lukitusta - ABLOY SENTO -avainjärjestelmää.


Abloy PROTEC Avaintilaus

ABLOY PROTEC on suuriin sarjalukostoihin tarkoitettu mekaaninen lukitusjärjestelmä, jonka ohut ja symmetrinen täysmetallinen avain
on kestävä vaativassakin käytössä.
PROTEC -avainjärjestelmän patentti on voimassa 2018 asti.

ABLOY PROTEC 2
PROTEC2 -avainpesässä ja avaimessa on patentilla suojattu uutuus, liikkuva elementti, jonka ansiosta avainturvallisuus on entistä korkeampi. Rakenne on patentoitu vuoteen 2030 saakka.

Suuren avainkombinaatiomäärän ansiosta PROTEC2 -lukitusjärjestelmä sopii kohteisiin, joihin tavanomaiset järjestelmät eivät riitä. Lisäksi järjestelmää voidaan laajentaa CLIQ –ominaisuuksilla.

Korkean turvatason avainjärjestelmänä ABLOY PROTEC2 takaa suojatun asiakastietojen käsittelyn ja turvallisen sekä kontrolloidun tilauskäytännön.


Abloy PROTEC CLIQ Avaintilaus

ABLOY PROTEC CLIQ avaimet ovat uusinta teknologiaa joka mahdollistaa korkean turvallisuustason. Avainten kulkuoikeudet voidaan nopeasti ja helposti mitätöidä tai niitä voidaan muuttaa tilanteen mukaan.
Lukkojen ja avainten muistiin jää lisäksi tiedot avainten käytöstä.

PROTEC CLIQ lukon sisällä on elektroniikka, joka tunnistaa kyseiseen lukkoon ja järjestelmään ohjelmoitujen avainten elektroniset tunnuskoodit. Lukot avautuvat ainoastaan niillä lukitusjärjestelmään kuuluvila avaimilla, joissa on oikean mekaanisen avainkoodin lisäksi myös oikea ja voimassaoleva elektroninen tunnuskoodi.


©2011 Keski-Suomen Lukko Oy.